• Alle merken

  Of uw auto nu blauw..

 • of rood is.

 • Of heeft uw auto een probleem...

 • met het aircosysteem..

 • Motormanagement, ABS, Airbag of ander systeem..

 • Neem dan gewoon contact op voor een diagnose, second opinion..of betrouwbare raad...

 • En u daarna met een aangenaam en veilig gevoel de weg weer op gaat.

√  Diagnose

√  Lekdetectie

√  Lekreparatie

√  Compressor Vervangen

√  Condensor vervangen

√  Spoelen

√  Vullen

Uitlezen van o.a. motor, Abs Airbag, Eps, Epc storing,  Service-reset.
dashbord 1

[pb_row background="none" solid_color_value="#FFFFFF" solid_color_color="#ffffff" gradient_color="0% #FFFFFF,100% #000000" gradient_color_css="" gradient_direction="vertical" pattern="" repeat="full" image="" stretch="none" position="center center" paralax="no" parallax_scroll="no" video_url="" autoplay="no" border_width_value_="0" border_style="solid" border_color="#000" width_value="" width_unit="%" div_padding="" div_padding_top="10" div_padding_bottom="10" div_padding_right="10" div_padding_left="10" css_suffix="" id_wrapper="" ][pb_column span="span4"][/pb_column][pb_column span="span4"][/pb_column][pb_column span="span4"][/pb_column][/pb_row]

Beschadigde compressor, Airconditioning functioneert niet meer nadat een lekkage is opgelost of een aircoservice is uitgevoerd

Na het vervangen van airconditioning-onderdelen en ook na een normale aircoservice komt het regelmatig voor, dat de airconditioning ofwel direct na de uitgevoerde werkzaamheden, of korte tijd later niet meer goed functioneert. 

Welk probleem wordt gemeld?
De voertuigen komen in eerste instantie terug met de opmerking van de klant dat de "airco niet meer goed koelt" resp. "dat de airco helemaal niet meer koelt".

Wat nu?
In dergelijke gevallen wordt normaal gesproken eerst de inhoud van het koudemiddelcircuit gecontroleerd. Daarbij wordt vaak vastgesteld dat het systeem onvoldoende koudemiddel bevat. Aangezien afhankelijk van het type installatie tot 10% van het koudemiddel binnen een jaar uit het aircosysteem naar buiten kan diffunderen, of er sprake kan zijn van een lekkage in het systeem, wordt de airconditioning ter controle op lekkages ofwel direct met koudemiddel en een lekzoekadditief gevuld of het systeem wordt met behulp van stikstof gecontroleerd op eventuele lekkages. Afhankelijk van het resultaat wordt dan een ondicht onderdeel van het koudemiddelcircuit vervangen of alleen het filterdrogerelement vernieuwd. Vervolgens wordt de installatie volgens de voorschriften afgetapt en conform de aanwijzingen van de fabrikant gevuld met koudemiddel en olie. 

Als de airconditioning weer in bedrijf wordt genomen, kan het voorkomen dat de compressor geen vermogen meer levert. Wanneer de afgegeven drukwaarden op het servicestation worden bekeken, dan kan worden vastgesteld dat de waarden aan de hoge- en lagedrukzijde nagenoeg identiek zijn. Hierdoor rijst het vermoeden dat of het koudemiddelcircuit bijvoorbeeld bij het expansieventiel een onvoldoende doorstroming heeft of de compressor defect is. 

Eigenaardig genoeg zijn er ook gevallen waarbij tijdens de inlaatcontrole van de airconditioning de hoge- en lagedrukwaarden zich binnen het normale bereik bevinden en alleen de hoeveelheid koudemiddel onvoldoende is, en er pas na het volgens de voorschriften bijvullen van de airconditioning problemen ontstaan. Door het aftappen en opnieuw vullen kunnen vuildeeltjes of metaalslijpsel loskomen en in de regelklep van de compressor of in het expansieventiel/drosselventiel terechtkomen en daardoor storingen veroorzaken.

In het bijzonder wanneer de filterdroger verouderd is of wanneer de installatie onvoldoende gevuld was. Hoe moet er te werk worden gegaan? Bij problemen moet de compressor worden gedemonteerd en de olie worden afgetapt. Wanneer hierbij een 'grijsachtige verkleuring' (bij gebruik van contrastmiddel - grijs-groen of grijs-geel -) van de olie wordt geconstateerd waarin ook kleine metaaldeeltjes aanwezig zijn, moet het koudemiddelcircuit in verband met de vreemde deeltjes volgens de voorschriften worden gespoeld. Het expansieventiel en de filterdroger moeten worden vervangen en het koudemiddelcircuit moet weer volgens de voorschriften worden afgetapt en vervolgens opnieuw worden gevuld met koudemiddel en olie. Daarna zal de installatie weer probleemloos functioneren.

Hierbij bent u dan ook voldoende geinformeerd.

diagnose

Diagnose
Door middel van een zelfdiagnose checkt uw auto of al zijn elektronische systemen in orde zijn. De diagnoselampjes gaan uit en er verschijnen geen meldingen op uw dashbord. Alhoewel er niet altijd een melding verschijnt kunt u wel het gevoel hebben dat er iets aan de hand is. Ook dan kan het geen kwaad om uw auto even te laten uitlezen om te kijken of alle systemen goed werken en er geen tijdelijke fouten zijn opgeslagen. Ook dat geeft niet altijd de garantie dat er niets mis is. De storing kan ook mechanisch zijn. Daarnaast wordt er door het autobedrijf in moeilijke termen uitleg over de vermoedelijke storing gegeven en worden er dikwijls onderdelen vervangen waardoor er onnodig hoge kosten worden berekend. 
In overleg met u geef ik advies wat voor u en de uw auto de beste oplossing zal zijn.
 
Richard Arkescontact
 
't Rak 42
7761 GJ  Schoonebeek
0524-532760
0620569394
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het belangrijkste is om u van een eerlijk en goed advies te voorzien, daarna kunt u een weloverwogen keuze kunt maken over het vervolg van de reparatie.

i.v.m werk, graag na 17:30 uur telefonisch contact.

Naast mijn werk houd ik mij ook bezig met airco reparaties en het opnieuw afvullen van het aircosysteem in Schoonebeek e.o. delco

Ik begin altijd eerst met een diagnose. Dat kan bijvoorbeeld een lektest zijn als het systeem helemaal leeg is, of een efficiëntietest als het systeem niet goed werkt of minder koud wordt dan voorheen. Aan de hand van deze bevindingen krijgt u een eerlijk en goed reparatieadvies. 

Waarom wil ik dat mijn airco weer werkt?

Het belangrijkste doel van het airconditioningsysteem is het verzorgen van een gevoel van welbehagen bij de inzittenden. Dit wordt bereikt door een combinatie van temperatuur en luchtvochtigheid. Ook het reactievermogen en het algemene rijgedrag worden op doorslaggevende wijze beïnvloed door verschillende klimaatfactoren zoals de temperatuur, luchtcirculatie en warmtestraling. Het meest comfortabele gevoel ligt dan ook bij een temperatuur van 21oC - 26oC met een relatieve vochtigheid tussen de 45% en 50%
 
Let op: Niet even goedkoop uw airco te vullen, "iedereen kan tenslote de apparatuur aanschaffen" maar kwaliteit leveren is mijn doelstelling. ik ben dan ook in het bezit van een STEK- en F-Gassen diploma.
Er wordt door mij ook altijd de juiste hoeveelheid olie bijgevuld. Met andere woorden, Tijdens het leeghalen van het systeem komt er altijjd olie mee. Ook als het syteem lek is, gaat er altijd olie verloren. Doe je dit niet dan zal de levensduur van de aircocompressor aanzienlijk worden verkort. 
 
Belangrijk:
Waarom werkt het systeem niet meer nadat het gerepareerd is? Lees hier belangrijke technische feiten en risico's.
 
diagnose
Diagnose
Als er een lampje gaat branden of er een melding op uw dashbord verschijnt dat één of meerdere systemen niet goed meer werken, dan kan Ik het betreffende systeem voor u uitlezen. Vaak wordt er in moeilijke termen uitleg gegeven over de vermoedelijke storing en worden er dikwijls onnodig onderdelen vervangen waardoor er hoge kosten worden doorberekend. 
 

  
Second opinion op de APK of andere reparatie,  is het wel echt noodzakelijk?apk klik om te openen
Uw garage belt u op met een dure reparatie waar u niet op heeft gerekend. Is uw auto APK afgekeurd of, goedgekeurd en vertrouwd u deze keuring niet? Vraag altijd om een afkeurrapport.
Een voorbeeld: fastfitters moeten bepaalde omzetten genereren. Een APK voor € 19.95? Het kan bijna niet anders of uw auto moet wel een reparatie of vervanging ondergaan. 

 Autorijden is duur.. maar doorgeheel onafhankelijk en goed advies kunt u veel kosten besparen.  

   Professionele betaalbare service.

Vakantie Aanbieding!

 • Nog evende de airco checken?
 • nu € 50,- (inhoud tm 500 Gram)*
 • Leeghalen, eventueel lektestten op druk, vacumeren, vacuumtest, evt olie bij vullen.
 • * Elke 100 gram meer € 7,50 extra. 

 

Aircodiploma400

ac warm en Koud

interieurfilter

Interieurfilter vervangen

Met een schoon interieurfilter minder allegische reacties, meer frisse lucht.

 klimaservice

Systeemcontrole

Aan de hand van Systeemdrukken en temperatuurmetingen de efficiëntie van de airco vaststellen.

road1

Op weg met een aangenaam klimaat

Alles in orde, systeem afgevuld. Goede reis....